Zangles

Iedere zangtechniek wordt behandeld

De composities variëren van klassieke tot en met de lichte versies van de Indiase muziek.

De Guru’s gaan ervan uit dat leerlingen thuis de toonladders het liefst dagelijks repeteren en ze zo snel mogelijk uit het hoofd kennen. Iedere les begint met een herhaling van de bestudeerde toonladder. Daarna komen de eindeloze variaties aan de orde.

Naarmate de leerlingen vorderingen boeken, leren leerlingen steeds meer liederen die composities zijn van eeuwenoude raga’s. De composities variëren van klassieke tot en met de lichte versies van de Indiase muziek. Iedere zangtechniek wordt behandeld met als doel de klankkleur van een zuivere zangstem tot haar recht te brengen. En oefening baart kunst.

Diverse zangtechnieken worden door de menselijke stem omgezet in vloeiende melodieën die de leerlingen in staat stelt steeds meer van het Leven zelf te begrijpen, omdat de Indiase muziek geen enkel aspect van het Leven onbeschreven laat. Uiteraard gaat de Guru ook in op de inhoud en taal technische aspecten van ieder te bestuderen lied. Hoe beter de leerling begrijpt wat er gezongen moet worden, hoe krachtiger het gevoel waarmee het lied gepresenteerd wordt.

Zangervaring is voor het volgen van de lessen niet noodzakelijk. Enthousiasme daarentegen is een vereiste. Omdat zingen verbroedert worden de groepen ongeacht leeftijd samengesteld door leergierige personen die willen genieten van de rijkdom van het Hindi (Bollywood) oeuvre aan liederen zowel van vroeger als nu. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om privélessen te volgen waarbij de leerling zelf het tempo bepaalt en leert zijn / haar eigen talent te ontwikkelen.

Doel zanglessen:

  -Technische stembeheersing
  -Ademtechniek
  -Stemontwikkeling en stemvolume
  -Ritmegevoel ontwikkelen
  -Luisteroefeningen
  -Expressieve vaardigheden
  -Communicatieve vaardigheden
  -Toonhoogte en toonduur
  -Raga’s = composities in de Indiase muziek
  -Muziek moet voor een ieder toegankelijk zijn
  -Verspreiding en bevordering van kennis

Wilt u meer informatie over het volgen van lessen en/of het boeken van de Ashiq Brothers voor uw feesten - en partijen neem dan met ons contact op

Neem Contact op
Back to Top